Het verhaal: geboren uit noodzaak

De StreamMachine is een initiatief van een kleine Haagse stichting genaamd Brouhaha. De stichting heeft als doel de culturele sector in de stad online zo levendig mogelijk te maken. Dat doet zij door het opzetten van grote en kleine (online) projecten. Den Haag is, net als de rest van het land, een diverse plek waar op ontelbaar veel locaties toffe dingen gebeuren. Op het strand, in de binnenstad of rond één van de vele broedplaatsen: er is altijd wel ergens iets aan de hand.

Wij zochten in 2017 naar een manier om bijzondere momenten op een simpele, doeltreffende wijze online te krijgen. Zo is het idee voor een mobiele pop-up studio ontstaan: de StreamMachine. Inmiddels zijn we vier jaar – en een pandemie – verder. Livestreamen werd van ‘leuk-voor-erbij’ tot een absolute noodzaak om relevant te blijven. Doordat de StreamMachine het streamen al ver vóór de crisis in de vingers heeft gekregen, hebben wij altijd voorop gelopen in kennis en ontwikkeling. Het StreamMachine-team staat nu (en straks) voor u klaar!

Nieuwsgierig naar wat er allemaal mogelijk is? Neem contact met ons op.

“Voor momenten die het verdienen om gezien te worden”

De Machine: momenten creëren  

Een mobiele pop-up studio voor live-streaming en opnames: dat is de StreamMachine. De originele machine was een flightcase met daaraan vier vaste hd-camera’s, een geluidsmixer, een eigen server en een eigen internetaansluiting (over bonded4g). Met de machine kon u uitzenden via bijvoorbeeld Youtube of Facebook, maar ook op een eigen (verborgen) webpagina. 

Inmiddels is de StreamMachine uitgegroeid tot een productiehuis voor livestreams van elk formaat. De originele StreamMachine (zoals op de foto’s staat) is inmiddels al niet meer terug te herkennen. Voor elke livestream nemen wij de beste gear mee, groot, klein of daar tussenin.

De StreamMachine is dus ideaal in te zetten in theaters, tijdens concerten, op evenementen, masterclasses, talkshows, debatten en optredens. De StreamMachine kan ook voor langere tijd aan staan op festivals, beurzen of andere events. Kortom: alle unieke momenten die een groot of juist heel specifiek publiek verdienen.

De originele Machine is ontworpen door Michiel Gardner (Shourai), bekend van onder meer de Red Light Radio– en Operator-studio’s. De opstart van de StreamMachine werd mede mogelijk gemaakt door o.a Fonds 1818, gemeente Den Haag, PAARD, de Grote Markt Den Haag, The LIFE I LIVE en POP-radar.

Interesse gewekt? Meer weten? 

Wij helpen u graag verder