Begging for Murphy

Met betrekking tot voorstellingen, zijn we voornamelijk rockbands of moderne dansers gewend. Hoewel we dat met uiterst veel plezier doen, was het dit keer een frisse wind om klassieke muziek uit de 18e eeuw te mogen livestreamen. Naast het tijdreizen van het optreden werd de livestream zelfs uitgezonden in China.

Een muzikale ervaring met klassieke muziek uit de achttiende eeuw. Het strijkkwartet van The New Dutch Academy onder leiding van Simon Murphy gaf een concert met 18e eeuwse muziek. Het kwartet speelde stukken van Karl Friedrich Abel, Carl Stamitz, Christian Ernst Graf en Joseph Schmitt in één van de kamers in De Raad van State waar muzikale gasten werden ontvangen in de 18e eeuw door leden van de Oranjes.

Het was een speciale middag gevuld met mooie klassieke muziek én geschiedenis. Dat niet alleen, het was ook een middag waar moderne technologie de handen ineensloegen met de 18e eeuw en daar hebben wij als streamleverancier aan bijgedragen. In een korte tijd hebben we het voor elkaar gekregen om iets moois neer te zetten.

Foto’s: Niels van der Lans

De StreamMachine op uw evenement?