Souls Made Apparent door Nederlands Dans Theater

Drie achtereenvolgende avonden in maart was de voorstelling Souls made apparent met choregrafie van Yiří Kylián en Marco Goecke te zien, live vanuit het Zuiderstrandtheater te Den Haag. Wederom kon men er op rekenen dat wij de livestream op onze rekening zouden nemen en het vakkundig gingen uitvoeren.

Door De StreamMachine kunnen culturele instellingen, zoals o.a. het Nederlands Dans Theater, alsnog hun voorstellingen tentoonstellen aan het grotere publiek, alleen dit keer bij de mensen thuis. En als we zeggen ‘grotere’ dan bedoelen we ook echt grotere, zo werd de livestream wereldwijd gestreamd. Misschien denk je ‘het zal nooit zijn als in het theater’, maar wij kunnen je bij deze vertellen dat het bewonderingswaardig is hoe de dansers ervoor zorgen dat de kijker thuis zich evenveel ondergedompeld en overrompeld zal voelen als in het theater. Met een technisch uitdagend stuk werd je meegenomen in een spel van hide-and-seek, push-and-pull en verwend met bewegingen die een eigen taal vormen.

We kijken uit naar de volgende voorstelling, want één ding is zeker: wij vermaken ons kostelijk om deze optredens te mogen bijwonen en de mensen thuis alsnog de mogelijkheid te geven om hetzelfde te doen.

Foto’s: Rahi Rezvani

De StreamMachine op uw evenement?