TodaysArt in de Electriciteitsfabriek

TodaysArt is een van de meest vooruitstrevende kunstfestivals van Nederland. Jaar op jaar weet het festival op een unieke manier kunst, muziek, techniek en andere disciplines met elkaar te verbinden. Dit jaar was het immense gebouw van de Electriciteitsfabriek in Den Haag decor van het festival. Thema dit jaar was ‘CONSCIOUSNESS,’ verschillende talks, installaties maar ook muzikale performances gingen in over dit ongrijpbare maar urgente thema. 

De StreamMachine was gevraagd om de verschillende keynotes op vrijdag en zaterdag te Streamen vanuit de Electriciteitsfabriek (met een ‘c’). We zagen zo Douglas Rushkoff spreken, deze mediatheoreticus gaf een betoog van een uur lang. Hij sprak over rave-cultuur, de digitale wereld in de Jaren 90′, psychedelica, algoritmes en hoe wij – als mensen – er voor kunnen zorgen dat wij online weer de touwtjes in handen krijgen. Een onderwerp waar wij, als StreamMachine, natuurlijk een flink aandeel in hebben. 

Naast Rushkoff hoorden we een paneldiscussies over modern Europa, keken we naar naar artists talks van kunstenaars als Philip Beesley, Pablo Valbuena en Evelina Domnitch / Dmitry Gelfand. Een indrukwekkend festival op indrukwekkende locatie. Dat leverde mooie beelden op. 

De StreamMachine op uw evenement?