Het verhaal: geboren uit noodzaak

De StreamMachine is een initiatief van een kleine Haagse stichting genaamd Brouhaha. De stichting heeft als doel de culturele sector in de stad online zo levendig mogelijk te maken. Dat doet zij door het opzetten van grote en kleine (online) projecten. Den Haag is, net als de rest van het land, een diverse plek waar op ontelbaar veel locaties toffe dingen gebeuren. Op het strand, in de binnenstad of rond één van de vele broedplaatsen: er is altijd wel ergens iets aan de hand.

Wij zochten naar een manier om bijzondere momenten op een simpele, doeltreffende wijze online te krijgen. Zo is het idee voor een mobiele pop-up studio ontstaan: de StreamMachine.

Onder de noemer Rumoer maakt Brouhaha daarnaast allerlei eigen programma’s over muziek, sport en (pop)cultuur. Om al deze projecten te bekostigen, verhuurt de stichting de StreamMachine aan diverse organisaties, bedrijven en particulieren in het land. Nieuwsgierig naar wat er allemaal mogelijk is? Neem contact met ons op.

“Voor momenten die het verdienen om gezien te worden”

De Machine: momenten creëren  

Een mobiele pop-up studio voor live-streaming en opnames: dat is de StreamMachine. De machine huist onder andere vier vaste hd-camera’s, een geluidsmixer, een eigen server en een eigen internetaansluiting (over 4g). Met de machine kunt u uitzenden via bijvoorbeeld Youtube of Facebook, maar ook op een eigen (verborgen) webpagina. Na afloop van de stream is het materiaal direct in hoge kwaliteit beschikbaar. 

De StreamMachine is dus ideaal in te zetten op evenementen, masterclasses, debatten en optredens. De StreamMachine kan ook voor langere tijd aan staan op festivals, beurzen of andere events. Kortom: alle unieke momenten die een groot of juist heel specifiek publiek verdienen.

Daarnaast kunnen er met de StreamMachine ook podcasts en webshows opgenomen en uitgezonden worden vanaf elke denkbare locatie. 

De Machine is ontworpen door Michiel Gardner (Shourai), bekend van onder meer de Red Light Radio– en Operator-studio’s. De opstart van de StreamMachine werd mede mogelijk gemaakt door o.a Fonds 1818, gemeente Den Haag, PAARD, de Grote Markt Den Haag, The LIFE I LIVE en POP-radar.

Interesse gewekt? Meer weten? 

Wij helpen u graag verder